Pravna odgovornost špeditera (otpremnika) i pitanja osiguranja

21:59 17/03/2019 Iz ciklusa: Odgovornost kopnenog prijevoznika
Prijava je završena
Osvrt na aktivnost
  • 05/04/2019 10:00 - 05/04/2019 15:00
  • Frankopanska 5a, Zagreb

U sklopu ciklusa „Kopneni prijevoz“, Hrvatsko društvo za transportno pravo (HDTP) organizira jednodnevnu radionicu pod nazivom „Pravna odgovornost špeditera (otpremnika) i pitanja osiguranja“.

Radionica će se održati 5. travnja 2019. godine od 10:00 do 15:00 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika, Frankopanska 5a, Zagreb.

Kao predavači u radionici sudjeluju Margita Selan Voglar, direktorica transportnih osiguranja, Zavarovalnica „Triglav“, Slovenija, i prof. dr. sc. Nikoleta Radionov, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za prijavu je 1. travnja 2019.

Cijena radionice je 850,00 kn u što su uključena predavanja i praktične vježbe, materijali i literatura uz predavanja, popis sudionika seminara s podacima za kontakt, potvrda o pohađanju radionice, ručak i osvježenje u stankama.

Članovi HDTP-a imaju pravo na pogodnosti prilikom prijave. Detaljnije o svojim pravima pročitajte OVDJE ili nam se javite na adresu e-pošte info@hdtp.eu.

 

 

O radionici

Špediterska (otpremnička) djelatnost jedna je od najstarijih i najvažnijih djelatnosti vezanih uz međunarodnu kupoprodaju i prijevoz robe. Unatoč tome, i dalje ne postoje ujednačena međunarodna pravila koja uređuju profesionalnu odgovornost špeditera, što svaki pravni spor čini neizvjesnim, a osiguranje odgovornosti složenim. Poznavanje pravnih osnova o ovom poslu stoga je ključno za sve stručnjake koji se u svom poslu susreću sa špedicijom i transportom.

Radionica će se baviti pravnim pravilima koja uređuju odgovornost špeditera u međunarodnoj špediciji, vrstom šteta za koje špediter odgovara nalogodavcu, odnosom ugovora o špediciji i ugovora o prijevozu kojeg sklapa špediter tj. granicom odgovornosti za štetu, germanskim i francuskim sustavom odgovornosti špeditera za rad prijevoznika, te kvalitetom osiguranja profesionalne odgovornosti špeditera. Također, sudionici će moći sudjelovati u raspravi i u zajedničkom rješavanju slučajeva iz prakse.

Radionica je namijenjena špediterima, prijevoznicima u području cestovnog, željezničkog i zračnog prijevoza, brodarima, sucima, odvjetnicima, osigurateljima transportnih rizika, te znanstvenicima.

Radionica će se održati 5. travnja 2019. godine od 10:00 do 15:00 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika, Frankopanska 5a, Zagreb.