Tema broja

Tema broja je stručni članak objavljen uz svaki broj glasila TRANSPORTER, u kojem pravni stručnjaci obrađuju izdvojenu aktualnu temu vezanu uz područje transporta.


TRANSPORTER br. 1 – Tema broja, rujan 2020.

Pravne teme u fokusu u uvjetima epidemije bolesti COVID-19

Uvod: Epidemija virusa COVID-19 u proteklom je šestomjesečnom razdoblju izazvala brojne restrikcije koje su značajno pogodile sve sudionike prijevoznog sektora. Budući da su s popuštanjem protuepidemijskih mjera određena ograničenja ukinuta, radna mjesta otvorena, a promet liberaliziran, pojavila su se i mnoga pitanja oko toga kako radnike vratiti na posao i kako optimalno poslovati s obzirom na posljedice epidemije koje će se osjećati još mjesecima, a možda i godinama.

Kako bismo članovima Hrvatskog društva za transportno pravo pomogli tijekom ovog osjetljivog razdoblja, u nastavku iznosimo kratak pregled pravnih pravila i preporuka relevantnih za poslovanje prijevoznika, ali i svih drugih pravnih subjekata. Svoje članove želimo informirati o posljednjim uređenjima, stajalištima službenih tijela i pravilima bitnima za njihovo poslovanje. U tom smo smislu adresirali područje radnog i obveznog prava, ovršnog i stečajnog prava te zaštite osobnih podataka.


Integralni tekst Teme broja dostupan je registriranim članovima HDTP-a. Članovi se mogu prijaviti ovdje.

Ukoliko ste zagubili svoje podatke za prijavu, kontaktirajte nas na email: info@hdtp.eu

Ukoliko želite postati član Društva, molimo ispunite pristupni obrazac.