Održana radionica “Pojam poduzetnika i definiranje mjerodavnog tržišta u pravu tržišnog natjecanja”

14:51 29/11/2019

Hrvatsko društvo za transportno pravo održalo je u četvrtak 28. studenoga 2019. u suradnji s Hrvatskim društvom za pravo i politiku tržišnog natjecanja (HDPPTN) drugu radionicu u ciklusu “Pravo tržišnog natjecanja za praktičare, s posebnim naglaskom na industriju transporta“, pod nazivom „Pojam poduzetnika i definiranje mjerodavnog tržišta u pravu tržišnog natjecanja“.

Na radionici – koja je okupila zainteresirane poduzetnike i djelatnike iz transportnog sektora i sektora osiguranja, te odvjetnike i suce – govorili su vodeći hrvatski stručnjaci za pravo tržišnog natjecanja – prof. dr. sc. Siniša Petrović s Pravnog fakulteta u Zagrebu i predsjednik HDPPTN-a, te prof. dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman s Katedre za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i potpredsjednica HDPPTN-a.

Predavači su se u uvodnom dijelu bavili temeljnim preliminarnim pitanjima koja omogućuju primjenu pravila o zaštiti tržišnog natjecanja, a u nastavku su objasnili tko se smatra poduzetnikom u kontekstu prava tržišnog natjecanja i zašto je to važno, kada se država (ne) smatra poduzetnikom u kontekstu prava tržišnog natjecanja, zašto je bitno definirati mjerodavno tržište u kontekstu primjene pravila o zaštiti tržišnog natjecanja te primjerice koja je razlika između mjerodavnog proizvodnog tržišta i mjerodavnog zemljopisnog tržišta.

Kao i uvijek na našim radionicama, vrhunski izlagačiugodan ambijentdruženje s kolegama iz različitih resora i dinamične rasprave na teme od zajedničkih interesa doprinijele su kvaliteti i ove radionice.

Kako nam je bilo – pogledajte u galeriji ispod teksta.

Fotografije: ©HDTP, 2019