U Zagrebu održana “2. Međunarodna konferencija transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb 2017

18:52 26/10/2017

Od 12 do 13. listopada 2017 g. u Zagrebu je s velikim uspjehom održana “2. Međunarodna konferencija transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb 2017” kao centralni događaj struke transportnog prava u zemlji i šire. Hrvatsko društvo za transportno pravo glavni je organizator ove, sada već etablirane, konferencije, dok su suorganizatori bili Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Institut za međunarodno transportno pravo i logistiku (IDIT) iz Francuske.
Konferencija je okupila 190 sudionika iz Hrvatske i 15 drugih država u razmjeni znanja i iskustva oko gorućih tema transporta i njegovog pravnog uređenja danas. Valja pritom posebno istaknuti da su među sudionicima bili dionici svih resora povezanih s transportom: industrija osiguranja i transporta, odvjetništvo, sudstvo, znanost, državna uprava, te regulatorna tijela i agencije, čime je Intranslaw potvrdio svoju misiju unaprjeđenja znanja i vještina vezanih uz transportno pravo kroz čitav sustav.
Bogat dvodnevni program obuhvatio je izlaganja 50 izlagača, od čega čak 13 uglednih ključnih govornika na različite teme u području kopnenog, zračnog i pomorskog prometa, te panel diskusiju na temu budućnosti transportnog osiguranja u Hrvatskoj. Iznimno zanimljive teme dotakle su brojna aktualna pitanja, među kojima ističemo samo neke: strategija digitalizacije transporta u EU, dekarbonizacija i uvođenje alternativnih goriva, ovrha u pomorskom i zračnom prometu, osiguranje potraživanja, kibernetički kriminal u transportu i prijevare prijevoznika, e-dokumentacija u transportu, pitanja tržišnog natjecanja u različitim granama transporta i dr. INTRANSLAW konferencija, i HDTP kao njezin glavni organizator, time uspješno ostvaruje svoju misiju umrežavanja struke i praćenja područja transportnog prava na najvišoj, svjetskoj razini. Brojni sudionici i kvaliteta programa ovogodišnje konferencije svjedoče da smo u tome i uspjeli.

HDTP se posebno zahvaljuje glavnom sponzoru Croatia osiguranje d.d. i ostalim financijskim partnerima na ovom projektu: Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR), Adriatic Croatia International Club (ACI), Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB), Zajednici lučkih uprava RH (ZLU) i Croatia airlinesu, koji su svojom financijskom podrškom na kvalitetan način s nama podijelili viziju i omogućili visoku kvalitetu održavanja INTRANSLAW konferencije.

Detaljno o Intranslaw Zagreb 2017 možete saznati ovdje, a galeriju slika pogledajte ovdje .

Zbornik radova možete vidjeti ovdje.