TRANSPORTER – novo glasilo HDTP-a

18:14 30/09/2020

Nakon četiri godine uspješnog djelovanja, Hrvatsko društvo za transportno pravo pokrenulo je stalno glasilo Društva, čija je prvenstvena funkcija okupiti sve članove, ali i širu stručnu zajednicu oko zajedničkih tema i redovito vam, svaka tri mjeseca, transportirati nove vrijedne informacije i otvoriti novi prostor komunikacije.

Upravo u naslovu našeg glasila – Transporter – krije se nit vodilja našeg Društva koje je u stalnom pokretu, interakciji s okruženjem i istraživanju tema od interesa za sve nas. Globalna pandemija bolesti COVID-19 sa svojim zdravstvenim, gospodarskim, društvenim i psihološkim izazovima, kao i posljedice snažnog potresa u Zagrebu, suočili su sve nas s potrebom brze prilagodbe novonastalim okolnostima i izmjenama dosadašnjih načina rada. Zbog toga se naše redovite radionice privremeno sele u virtualno okruženje webinara, ali neće izgubiti na relevantnosti i kvaliteti, pa se radujemo novim susretima online.

Mrežne stranice Društva (www.hdtp.eu) postaju središnje mjesto informiranja, napose onaj dio namijenjen samo članovima, kojemu možete pristupiti putem korisničkog imena i lozinke, koji vam je dodijeljen kao članu Društva. Tamo ćete odsad moći pronaći vrhunske stručne članke vezane uz izdvojenu temu koju donosimo u svakom broju Transportera kao temu broja, ali i brojne druge sadržaje koje paralelno razvijamo.

Naravno, tema prvog broja Transportera posvećena je brojnim pravnim pitanjima vezanim uz COVID-19, kao i odgovorima na njih iz pera odvjetnika iz Odvjetničkog društva Kovačević, Prpić, Simeunović d.o.o. iz Zagreba, članova našeg Društva.

U svakom broju Transportera pronaći ćete i vijesti iz transporta te novosti iz našeg Društva, izbor novih presuda nacionalnih i sudova EU-a kao i nove propise u području – ukratko, crocquis svježih informacija koje vam mogu pomoći u praćenju ovog našeg vibrantnog područja i olakšati vam svakodnevni rad.