Održana prva radionica u ciklusu „Pravo tržišnog natjecanja za praktičare“

14:02 26/09/2019

HDTP je u suradnji sa Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Hrvatskim društvom za pravo i politiku tržišnog natjecanja (HDPPTN) otvorio novi ciklus radionica usmjerenih na kontinuirano usavršavanje pod nazivom “Pravo tržišnog natjecanja za praktičare”.

Na prvoj radionici u tom ciklusu, pod nazivom “Uvod u pravo tržišnog natjecanja” održanoj 24. rujna 2019. u prostorijama HAKOM-a, okupili su se polaznici iz različitih resora: sudstva, odvjetništva, gospodarstva, regulatornih agencija, bankarstva i znanosti, svjedočeći da je ovo područje danas u Hrvatskoj od iznimnog značaja za široki krug publike.

Na radionici, za koju se tražilo mjesto više, vodeći hrvatski stručnjaci za pravo tržišnog natjecanja – prof. dr. sc. Siniša Petrović s Pravnog fakulteta u Zagrebu i predsjednik HDPPTN-a, te prof. dr. sc. Vlatka Butorac Malnar s Pravnog fakulteta u Rijeci – otvorili su radionicu svojim dinamičnim izlaganjima kojima su polaznike uveli u složeno područje tržišnog natjecanja.

Kao uvod u iduće radionice koje će detaljnije sadržajno razraditi pojedine teme, predavači su polaznicima objasnili značaj i utjecaj pravila o tržišnom natjecanju na poslovanje, odnos hrvatskog i europskog prava tržišnog natjecanja i pitanje nadležnosti Europske komisije (EK) i AZTN-a te domaćih sudova, vrste zabranjenih tržišnih ponašanja i praksu EK u kažnjavanju istih, posebnosti transportne industrije na jedinstvenom tržištu EU-a s obzirom na odredbe Osnivačkih ugovora (UFEU) i brojna druga pitanja.

Kao i uvijek na našim radionicama, vrhunski izlagači, ugodan ambijent, druženje s kolegama iz različitih resora i dinamične rasprave na teme od zajedničkih interesa doprinijele su kvaliteti i ove radionice.

Kako nam je bilo – pogledajte u galeriji ispod teksta, a materijale s radionice članovi HDTP-a mogu preuzeti ovdje.