Održan znanstveni skup ”Pomorsko imovinsko pravo i pravo osiguranja”

13:21 21/12/2023

Hrvatsko društvo za transportno pravo sudjelovalo je kao suorganizator u znanstvenom skupu ”Pomorsko imovinsko pravo i pravo osiguranja – in memoriam prof. dr. sc. Drago Pavić” koji je održan 15. prosinca 2023. pod predsjedanjem istaknutog akademika Jakše Barbića u zgradi knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Skup održan u čast nedavno preminulog prof. dr. sc. Drage Pavića kao vodećeg hrvatskog stručnjaka u predmetnom području ogranizirao je Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dok su među suorganizatorima bili i Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko društvo za pomorsko pravo i Hrvatska udruga za pravo osiguranja, a među sponzorima Odvjetničko društvo Kovačević Prpić Simeunović d.o.o. te Adriatic Global Brokers d.o.o.

U izlaganjima ukupno 17 istaknutih domaćih znanstvenika i stručnjaka među kojima je i više članova Hrvatskog društva za transportno pravo, sudionici su upoznati s prilično širokim spektrom tema iz područja imovinskog, trgovačkog, transportnog i međunarodnog privatnog prava te prava osiguranja i medijacije, sve u okvirima materije pomorskog, ali i željezničkog prometa. Skup je okupio transportno-pravnu struku iz cijele Hrvatske i Slovenije i sudionicima pružio prigodu ne samo za razmjenu ideja već i za ugodno druženje.

Ovim putem zahvaljujemo Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti te svim sudionicima, sponzorima i (su)organizatorima koji su svojim angažmanom obogatili ovaj znanstveni skup i time pridonjeli održanju sjećanja na istaknutog prof. Pavića koji je mnoge zadužio svojim kontinuiranim djelovanjem na korist domaće znanosti.