Održan webinar „Prava putnika u zračnom prijevozu: problemi u praksi vezani uz pandemiju COVID-19“

20:42 25/01/2021

Dana 22. siječnja 2021. u organizaciji Hrvatskog društva za transportno pravo (HDTP) održan je webinar „Prava putnika u zračnom prijevozu: problemi u praksi vezani uz pandemiju COVID-19“.

Sudjelovalo je više od trideset polaznika kojima je Ana Kapetanović, Voditeljica Odjela zrakoplovnog prava i međunarodnih poslova u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo, približila stanje u zrakoplovnoj industriji nakon izbijanja pandemije te predstavila niz mjera Europske unije usmjerenih na ublažavanje negativnih posljedica na sektor transporta i turizma.

Posebna je pozornost posvećena pravima putnika u zračnom prijevozu te problemima u primjeni postojećeg pravnog okvira tijekom pandemije. Analizirana je i primjena epidemioloških mjera u zračnom prijevozu i posljedice njihovih kršenja, a sudionici su mogli čuti i zadnje novosti vezane za aktivnosti  Europske komisije na  budućim izmjenama primjenjivih propisa.

S obzirom na temu, webinar je privukao veliki broj zaposlenih u zračnoj industriji (zračne luke, zračni prijevoznici, nadzorna tijela), ali i drugih zainteresiranih stručnjaka (sveučilišni profesori, suci, odvjetnici, putničke agencije). S obzirom na dinamiku kojom tijela Europske unije rade na izmjeni postojećih propisa, bogatu sudsku praksu Europskog suda ali i brojne probleme u praksi, prava putnika još će dugo ostati tema od interesa kojoj će HDTP i dalje poklanjati posebnu pažnju.