Objavljen javni natječaj za obavljanje redovitog zračnog prijevoza

15:51 28/10/2021

Nastavno na nedavno održani okrugli stol koji je Hrvatsko društvo za transportno pravo, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, održalo na temu “Državne potpore u transportu: iskustva i prijepori“, a na kojem se, između ostalog, raspravljalo i o ugovorima o javnoj usluzi u svim granama transporta, obavještavamo vas o najnovijem javnom natječaju kojeg je pripremilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava zračnog prometa, elektroničkih komunikacija i pošte. 

Naime, Europska Komisija je u skladu s člankom 16. stavkom 4. i u skladu s člankom 17. stavkom 5. Uredbe (EZ) br. 1008/2008 dana 25. 10. 2021. u Službenom listu Europske Unije objavila informativnu obavijest i poziv Republike Hrvatske na javni natječaj za obavljanje redovitog zračnog prijevoza u skladu s obvezama javnih usluga.  

Javni natječaj je otvoren za prijave 60 dana, a cilj je četverogodišnji novi ugovor(i) o javnoj usluzi obavljanja domaćeg linijskog zračnog prijevoza radi povezivanja gradova Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika na rutama kako je objavljeno u pozivu.

Više detalja o javnom natječaju možete naći na sljedećim poveznicama: