Mr. sc. Božana Matoš

Mr. sc. Božana Matoš osnivačica je i direktorica društva Ancoris d.o.o. specijaliziranog za konzultantske usluge koje se odnose na pripremu i provedbu projekata razvoja luka i pristaništa na unutarnjim vodnim putovima.

Nakon stečene diplome na Pravnom fakultetu Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, 2003. na Ekonomskom fakultetu istoga Sveučilišta završila je  poslijediplomski znanstveni studij i stekla titulu magistre ekonomskih znanosti.

Prije ulaska u privatno poduzetništvo, mr. sc. Matoš stekla je bogato iskustvo radeći u javnom sektoru. U razdoblju od 2001. do 2018. bila je zaposlena u Lučkoj upravi Vukovar na mjestima stručne suradnice, stručne savjetnice, više stručne savjetnice i izvršne direktorice. Već je tijekom tog vremena stjecala, produbljivala i primjenjivala ekspertna znanja o pripremi i provedbi EU i drugih međunarodnih projekata vezanih uz razvoj luka, pristaništa i transporta unutarnjim plovnim putovima.

Mr. sc. Matoš kontinuirano je usavršavala svoja znanja i vještine iz projektnog managementa, javne nabave, nadzora upravljanja kvalitetom,  koncesioniranja i financiranja poslovanja luka, pohađajući tečajeve na ovlaštenim stručnim i obrazovnim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Mr. sc. Božana Matoš bila je predsjednica Zajednice riječnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (2020. – 2022.) i predsjednica nadzornog odbora Centra za razvoj unutarnje plovidbe d.o.o. (2013. – 2016.). Predsjednica je Rotary Kluba Osijek Josip Juraj Strossmayer.