IATA putna propusnica u doba epidemije

14:41 22/01/2021

Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA) i Etihad Airways, nacionalni zračni prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), najavili su partnerstvo kojemu je cilj pokretanje IATA putne propusnice (IATA Travel Pass ) za korisnike Etihad Airwaysa. IATA Travel Pass je mobilna aplikacija koja korisnicima omogućuje da jednostavno i sigurno upravljaju svojim putovanjem u skladu s nacionalnim zahtjevima za testiranje ili cijepljenje protiv bolesti COVID-19.

IATA Travel Pass će se u početku nuditi korisnicima Etihad Airwaysa na odabranim letovima iz Abu Dhabija u prvom tromjesečju 2021. Ako se pokaže uspješnom, ta će se propusnica proširiti i na druge destinacije koje povezuje Etihad Airways.

IATA putovnica omogućit će korisnicima Etihad Airwaysa da kreiraju svoju „digitalnu putovnicu“, primaju rezultate testa na COVID-19 i potvrde da su pripremljeni za putovanje. 

Važno je napomenuti da će IATA Travel Pass osigurati da putnici sami kontroliraju svoje podatke i sami dijele rezultate testiranja sa zrakoplovnim kompanijama i vlastima nadležnima za putovanje. Također će putnicima olakšati upravljanje putnom dokumentacijom tijekom cijelog putovanja.

Više: Etihad Airways one of the First Airlines Globally to Launch IATA Travel Pass, IATA, 19. siječnja 2021.