Europsko zrakoplovno izvješće o okolišu 2022

10:51 10/11/2022

Agencija Europske unije za sigurnost zračnog prometa (EASA) objavila je u jesen 2022. treće Europsko zrakoplovno izvješće o okolišu.

U posljednje tri godine u središtu pozornosti nalazi se ekološka učinkovitost zrakoplovnog sektora i budući izazovi s kojima se ona suočava kako bi se osigurao nastavak operativnog rada. U trećem izvješću o okolišu u zračnom prometu EASA pruža objektivan pregled ključnih poduzetih aktivnosti kao odgovor na te izazove.

Premda sektor donosi gospodarsku korist, osigurava povezanost i potiče inovacije, europski građani postaju sve svjesniji utjecaja koji zrakoplovne aktivnosti imaju na njihovu kvalitetu života zbog klimatskih promjena, buke i kvalitete zraka te su mnogi spremni djelovati u vezi s tim pitanjima. To se posebno odnosi na klimatske promjene, koje Europljani smatraju najozbiljnijim problemom s kojim se svijet suočava. S tim izazovima dolaze i prilike za tvrtke da definiraju svoje strategije i brendiraju se u vezi s tim ključnim prioritetima održivosti kako bi smanjile svoj utjecaj na okoliš i privukle rastući tržišni udio, talente i ulaganja, kao i osnažile kupce da se pridruže borbi protiv klimatskih promjena u ovom odlučujućem desetljeću.