Ana Kapetanović nova direktorica Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo

11:10 13/11/2023

Hrvatsko društvo za transportno pravo s velikim zadovoljstvom i ponosom objavljuje vijest da je Ana Kapetanović, članica Upravnog odbora HDTP-a, imenovana direktoricom Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo slijedom suglasnosti koju je na zatvorenom dijelu sjednice održane 2. studenoga 2023. Vlada RH dala Vijeću Agencije, a nakon provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Ana Kapetanović

Ana Kapetanović jedna je od utemeljiteljica našeg Društva, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu na temu Sporazuma o europskom zajedničkom zračnom prostoru (European Common Aviation Area – ECAA), članica je Europske udruge za zračno pravo, a na Pravnom fakultetu u Zagrebu trenutno pohađa doktorski studij europskog prava.

Do 2013. godine Ana je radila za Croatia Airlines d. d. na poslovima specijalista za državne i međukompanijske poslove i korporativnog pravnika, a od 2015. do novog imenovanja bila je voditeljica Ureda zrakoplovnog prava i međunarodnih poslova u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo gdje se bavila implementacijom propisa Europske unije koji se odnose na civilni zračni promet kao i izradom nacrta podzakonskih propisa.

Imenovanje Ane Kapetanović direktoricom Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo dodatno osnažuje daljnji rad Hrvatskog društva za transportno pravo i potvrđuje kako HDTP okuplja vodeće stručnjake hrvatske transportne industrije.