Webinar “Utjecaj kriznih situacija na zračni promet”

14:53 19/05/2022
Prijava je završena
  • 27/05/2022 11:00 - 27/05/2022 13:00
  • Online

Hrvatsko društvo za transportno pravo organizira webinar pod nazivom “Utjecaj kriznih situacija na zračni promet” koji će se održati 27. svibnja 2022. od 11:00 do 13:00 sati. Sudjelovanje je besplatno.

Tijekom protekle dvije godine zbog COVID-19 pandemije svjedočili smo dotad nezabilježenom broju otkazanih letova i zatvaranju zračnih prostora za sve prijevoznike. Nakon prvih optimističnih prognoza za 2022. godinu koje su najavljivale oporavak zračne industrije, počeo je rat u Ukrajini koji je donio neke nove izazove europskom i međunarodnom zrakoplovstvu.

Svrha našeg webinara jest omogućiti polaznicima da uvidom u konkretne podatke iz prakse nauče koliko dalekosežne mogu biti posljedice ovakvih kriza i to za sve dionike u zrakoplovstvu, ali i šire.

Webinar je namijenjen svim zaposlenicima u zračnom prometu, ali i stručnjacima u ostalim granama prijevoza  i osiguranju, kao i odvjetnicima, sucima i stručnjacima zaposlenima u javnim tijelima.

Na webinaru će, između ostaloga, biti riječi o sljedećim pitanjima:

  • Koliki je utjecaj COVID-19 pandemije na zračni promet?
  • Što se događalo u europskom zračnom prostoru u prvim satima i danima rata u Ukrajini?
  • Kakve posljedice ima jedan ovakav krizni događaj i zatvaranje zračnog prostora na države u okruženju?
  • Osjećaju li ostali dionici u zračnom prometu posljedice ovakvih kriznih situacija i koji su uopće faktori koje treba uzeti u obzir pri planiranju reda letenja?

 

Predavač:

  • Dr. sc. Tomislav Mihetec, pomoćnik direktora Sektora upravljanja zračnim prometom u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe i izvanredni profesor na Zavodu za zračni promet Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Ima veliko iskustvo u zračnoj industriji koje uključuje posao zrakoplovnog inspektora i konzultantske poslove na brojnim projektima Europske komisije. Član je brojnih međunarodnih radnih grupa vezanih za pružanje usluga u zračnoj plovidbi od kojih treba istaknuti ICAO ATM Operations Panel, EUROCONTROL Network Manager Director of Operations i CANSO Performance Working group.
  • Dr. sc. Tomislav Mihetec

Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Webinar je namijenjen svim zaposlenicima u zračnom prometu, ali i stručnjacima u ostalim granama prijevoza  i osiguranju, kao i odvjetnicima, sucima i stručnjacima zaposlenima u javnim tijelima.