Uređenje prava putnika u cestovnom prijevozu

Hrvatsko društvo za transportno pravo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a uz podršku Hrvatskog ureda za osiguranje i uz sponzorstvo Croatia osiguranja održalo je 21. veljače 2018. godine radionicu pod nazivom Novo uređenje prava putnika u cestovnom prijevozu u Europskoj uniji i odgovornost prijevoznika.
Za radionicom je iskazan veliki interes stupanjem na snagu Uredbe 181/2011 Europskog parlamenta i vijeća u Republici Hrvatskoj, a koja se tiče autobusnih prijevoznika.
Ovo je još jedna Uredba koja se tiče zaštite potrošača i širi odgovornost prijevoznika na mnoge nove i do sada nepostojeće elemente osobito u hrvatskoj regulativi.
Uredba je i kod autobusnih prijevoznika i kod osiguratelja izazvala veliki interes, ali i potrebu da im se ista detaljnije obrazloži zbog niza nedorečenosti u zakonodavstvu koje se odnosi na cestovni promet.
Temu su obradili i prezentirali svojim intresantnim i publici jednostavnim jezikom prof. dr. Nikoleta Radionov, prof. dr. Marijan Ćurković i prof. dr. Jasenko Marin.
Uz veliki odaziv predstavnika cestovnih prijevoznika, i osiguratelja i veliki broj postavljenih pitanja postavljen je zahtjev gospodarstvenika za većim brojem ovakvih radionica koje su ocijenili kao izuzetno uspješnima.

Prezentacija prof.dr.sc. Nikoleta Radionov

 

 

 

 

 

 

Prezentacija prof.dr.sc. Marijan Ćurković

 

 

 

 

 

 

Prezentacija prof.dr.sc. Jasenko Marin

 

 

 
 

 

Anketa sudionika radionice