Tribina “Autotaksi i prijevoz vozilima do osam putnika prema Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu 2018: novi izazovi”

 • Hrvatsko društvo za transportno pravo (HDTP) i Hrvatska obrtnička komora (HOK) organiziraju tribinu pod nazivom “Autotaksi i prijevoz vozilima do osam putnika prema Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu 2018: novi izazovi“. Tribina će se održati u utorak, 25. rujna 2018. s početkom u 17 sati, u Ilici 49/II, Zagreb (Velika  dvorana Hrvatske obrtničke komore).

  Nakon velikih prijepora u javnosti izazvanih liberalizacijom usluga autotaksi prijevoza, kao i problema zakonskog uređenja prijevoza vozilima do osam putnika, od novog se Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (ZPCP), donesenog početkom 2018. godine, mnogo očekivalo. Novim ZPCP-om značajno je olakšan ulazak na tržište autotaksi usluga, no istovremeno su postavljeni i novi zahtjevi, prvenstveno radi povećanja sigurnosti korisnika autotaksi prijevoza. Pored toga, ZPCP 2018 otvara vrata i novim inovativnim oblicima cestovnog putničkog prijevoza – prijevoz vozilima do osam putnika. Budući da pravom Europske unije takav oblik prijevoza nije uređen u potpunosti, postavlja se pitanje je li takav prijevoz uopće dopušten, i ako jest, pod kojim uvjetima i uz koje pretpostavke.

  Da li je ZPCP 2018 riješio postojeće probleme organizacije autotaksi prijevoza i prijevoza vozilima do osam putnika? Kako nova rješenja funkcioniraju u praksi? Koji su novi izazovi pred nama i na koji način unaprijediti sustav?

  Na ta i druga vaša pitanja odgovor će dati uvodničari na tribini, vodeći stručnjaci u sektoru cestovnog prijevoza iz redova odvjetništva, državne uprave i strukovnog udruženja, čiji je rad usko povezan s donošenjem i primjenom ZPCP-a 2018.

  Program tribine: 
  16.30 – 17.00
  Registracija

  17.00 – 17.20
  gđa. Martina Prpić, LL.M., odvjetnica, OD Kovačević Prpić Simeunović
  Novi regulatorni okvir za obavljanje autotaksi prijevoza u Republici Hrvatskoj

  17.20 – 17.40
  g. Tomislav Sadrić, mag.iur., odvjetnički vježbenik, OD Kovačević Prpić Simeunović
  Prekogranični prijevoz putnika vozilima do osam putnika u svjetlu hrvatskog i europskog prava

  17.40-18.00 
  dr.sc. Saša Šolman, Uprava kopnenog prometa i inspekcije MMPI RH
  Novi zakon o prijevozu u cestovnom prometu – stajališta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao predlagatelja zakona

  18.00-18.20 
  g. Matija Duić, dipl. oec., Hrvatska obrtnička komora
  Sporne odredbe Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i pripadajućih pravilnika te primjena Zakona u praksi

   
  Prijave za sudjelovanje primaju se na email: cehovi@hok.hr

 

Leave a Reply

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *