O društvu

 • Hrvatsko društvo za transportno pravo (HDTP) osnovano je 2016. godine u Zagrebu na inicijativu znanstvenika s Pravnog fakulteta u Zagrebu i stručnjaka iz transportne industrije, s ciljem unaprjeđenja pravnog okvira u transportu, i njegove implementacije u praksi.

  Članstvo u Društvu

  HDTP želi okupiti širu stručnu zajednicu zainteresiranu za pravna pitanja u području cestovnog, željezničkog i zračnog prava, prava unutrašnje plovidbe i transportnog osiguranja, te srodnih područja. Naši su članovi pravnici i stručnjaci drugih profesija, koji kroz članstvo u HDTP-u nalaze novi oblik umrežavanja i profesionalne afirmacije.

  Informacije za učlanjenje potražite ovdje

  Cilj društva

   

  Kroz zajedničko stručno djelovanje unaprjeđujemo znanja i vještine u području transporta i osiguranja: pratimo razvoj propisa na međunarodnoj, europskoj i nacionalnoj razini, kao i njihovu primjenu u komparativnoj sudskoj praksi. Članstvom u udruzi umrežavamo se s kolegama iz različitih resora i grana prometa u zemlji i inozemstvu, zajednički nalazimo odgovore na pitanja iz prakse, i produbljujemo znanje iz raznih područja transportnog prava.

  Izvješće Upravnog odbora HDTP o radu za 2016. godinu